Sagofotografering

En unik fotografering,
för dig som vill ha konstnärlighet som sticker ut från mängden av mobilfoton.

Gör din familjefotografering extra sagolik!
Sagofotografering innebär att att du får en fotografering som resulterar i konstnärliga bilder. Med fine-art redigering och bildbehandling utöver "det vanliga" har även du möjlighet att få det där lilla extra!

Fotograferingen är väl planerad och stylad efter att passa just dina önskemål. Det kan vara en lugn harmonisk stund i naturen, eller en fotografering med mer av ett "tema". Det är helt upp till dig vad du drömmer om för fotografier!

Ett möte där vi tillsammans planerar din fotografering, för att få ut det mesta möjliga, ingår alltid vid en sagolik fotografering, antingen hos mig, eller online, beroende på vad som passar bäst i livspusslet.

Har du ännu inte har några tavlor av dina barn på väggarna? Kanske den typen som dominerar marknaden inte riktigt passar dig?

Jag älskar verkligen att skapa nånting alldeles extra, något som är SÅ vackert och förmedlar en sagolik känsla som du inte kan få genom att "bara" fota rakt av som det är.

Det här är alltså långt ifrån någon typ av dokumentärfotografering, utan det här är fotokonst. Och handlar helt om att skapa en vacker tavla med dig, eller din familj som motiv, som du stolt hänger på väggen.

Fotokonst

Jag älskar verkligen att skapa nånting alldeles extra, något som är SÅ vackert och förmedlar en sagolik känsla som du inte kan få genom att "bara" fota rakt av som det är.

Det här är alltså långt ifrån någon typ av dokumentärfotografering, utan det här är fotokonst. Och handlar helt om att skapa en vacker tavla med dig, eller din familj som motiv.

Fyll dina väggar med konst, som verkligen betyder något!

För vackra tavlor på dina barn, hela familjen, eller för dig som vill glänsa alldeles själv och känna dig vacker och mäktig!

Sala | Västmanland

Steg för steg - bokning till leverans

Innan du ens har bestämt dig om du är redo att boka så tar vi ett telefonsamtal, med några frågor hoppas jag få en känsla för hur jag kan hjälpa dig att skapa dina drömbilder och vi ser om vi passar för varandra.

Telefonsamtal

När du bokat så träffas vi, hos mig eller digitalt, och vi pratar igenom lite mer vad du har för tankar och önskemål. Vi planerar färgval och kläder. Det här är en stor del i att skapa vackra sagofoton.

Planeringsmöte

För rätt känsla i dina bilder är det viktigt att lägga lite tid på att välja kläder. Jag har en kundgarderob med ett urval av kläder som jag tycker passar den här typen av fotografering, de här kläderna får du låna fritt av om det finns något som passar.

Klädval

För dig som vill ta chansen att vara ditt allra bästa jag kan jag tipsa om att boka in en tid på salong för att få hår & smink professionellt fixat inför fotograferingen. Jag har flera salonger i Sala som jag har arbetat med och gärna rekommenderar. 

Hår & smink (tillval)

Vi möts på en plats i Sala som jag tittat ut för att bäst motsvara dina önskemål, som också ger oss vacker miljö och bra ljus. Jag kommer att guida dig/er genom olika poser och rörelser, du behöver absolut inte kunna posera inför din fotografering. Det här ska bara vara roligt!

Fotograferingen

Det är här magin sker! Först går jag igenom alla bilder från din fotografering och väljer ut de allra, allra bästa. Sedan lägger jag massor med tid och kärlek på redigering och bildbehandling för att skapa dina bilder och ge det där lilla extra!

Urval & redigering

Ca 4 veckor efter fotograferingen får du se dina redigerade bilder. Antingen på plats hos mig, där du också kan se alla olika typer av produkter, eller via ett digitalt möte. Nu har du möjlighet att köpa album och väggkonsten som ska få pryda ditt hem.

Bildvisning

Jag gör iordning bilderna du valt till din väggkons. Tavlorna trycks, lamineras och ramas in av proffs, för att ge dig vackra tavlor som håller en livstid (eller förmodligen längre...). 
Häng upp direkt på väggen när du får hem dem och gläds varje dag!

Leverans av väggkonst!

En konstnärlig redigering med känsla för detaljer – gör att dina fotografier blir konstverk som sticker ut från mängden och förtjänar en plats på väggen. Det ger en sagolik känsla där allt skapar en harmonisk helhet.

Före/Efter –  konstnärlig, sagolik redigering

Sagofotografering

Det här ingår alltid i din sagolika fotografering:

Välj till:

 • Köp album, trätavlor i kollage och inramade tavlor att glädjas åt i hemmet. (priser mellan 8 000kr, ner till 1500kr (kollage mellan 7800kr - 3200kr))
 • Boka professionell sminkning & hårstyling hos någon av mina rekommenderade salonger.
 • Extra - Sagolika effekter, digital illustration. 2900kr/bild.
 • Köp dina digitala bilder även i högupplöst format.

 • Ett förberedande möte med personlig planering för din fotografering. 
 • Tillgång till att låna valfria kläder ur min kundgarderob. 
 • En mysig fotografering i naturen (45-90 minuter). 
 • Konstnärlig redigering och retusch.  (Jag tar bort störande element och "målar" fram ljus och skuggor för en konstnärlig känsla).
 • Bildvisning/beställningsmöte med fika och där jag kan hjälpa er att visualisera er konst.

Otroligt trevligt och proffesionellt bemötande. Med stort engagemang tog Susanne foton av familjen ute i naturen trots höstväder och mygg. Upplevelsen var fantastiskt och vi hade superkul! Vi kommer gärna tillbaka för fler fotografier i framtiden. Rekommenderas varmt! 🙏😊❤️."

/Elin & Niklas Ekstarnd
 - Västerås

...När vi sedan fick se våra bilder var det en ännu mera wow-känsla! Helt underbara bilder. Så otroligt nöjd med resultatet!"

/Sofia Gehlin
- Sala

En helt magisk stund fick vi med familjen när vi blev fotograferade av Susanne!... Jag blev så rörd när jag såg bilderna. Hon hade lyckats fånga våra personligheter på ett väldigt bra sätt."

/Rebecca Benjaminsson
- Hallstahammar

Vi är jättenöjda med de vackra familjebilderna och porträttbilderna som Susanne både fotograferat och redigerat med omsorg. En fotograf med sinne för färg, form och detaljer, och som inte lämnar något åt slumpen. Också mycket trevlig att ha att göra med. Vi ville ha något annat än en familjebild i en tråkig studio och är såå nöjda med att vi hittade till Susanne. Kan varmt rekommendera henne!"

/Ingrid Hägermark
-- Västerås

Otroligt ödmjuk och proffsig fotograf som skapat våra fantastiska bilder! Supernöjda!"

/My Tengelsen
 - Enköping

Vi är så nöjda med fotograf Susanne. Vi fick ett professionellt bemötande och hade en jättebra fotosession."

/Anna Johansson
 - Vendelsö

Vi var oroliga för att barnen inte skulle orka fotograferas så sent på kvällen men de tyckte sessionen med Susanne var båda rolig och mysig och höll sig på bra humör hela tiden. De bilder vi sett hittills är fantastiskt fina och vi är så nöjda både med de kläder och färger vi fått hjälp att välja ut och den fantastiska rekvisitan som Susanne fixade fram enligt vårt koncept."

/Ingrid Nyman
 - Linköping

Susanne är oerhört proffsig, trevlig och noggrann... väl värt det. Jag känner att jag valde helt rätt fotograf!"

/Jenny Grönfjord
- Sala

Vi är jättenöjda med de vackra familjebilderna och porträttbilderna som Susanne både fotograferat och redigerat med omsorg. En fotograf med sinne för färg, form och detaljer, och som inte lämnar något åt slumpen. Också mycket trevlig att ha att göra med.

Vi ville ha något annat än en familjebild i en tråkig studio och är såå nöjda med att vi hittade till Susanne. Kan varmt rekommendera henne!"

/Ingrid Hägermark
 - Västerås

Vi blev så bra bemötta och barnen kunde verkligen slappna av i Susannes sällskap. Bilderna är helt underbara. 🤩"

/Veronica Thunman
- Knivsta

Vi blev så bra bemötta och barnen kunde verkligen slappna av i Susannes sällskap.

Bilderna är helt underbara. 🤩"

/Veronica Thunman
 - Knivsta

Susanne är oerhört proffsig, trevlig och noggrann... väl värt det. Jag känner att jag valde helt rätt fotograf!"

/Jenny Grönfjord
- Sala

En helt magisk stund fick vi med familjen när vi blev fotograferade av Susanne!... Jag blev så rörd när jag såg bilderna. Hon hade lyckats fånga våra personligheter på ett väldigt bra sätt."

/Rebecca Benjaminsson
- Hallstahammar

jag var pirrig och lite nervös... Men det var en fantastiskt rolig och annorlunda gravidfotografering!

En stolt blivande mamma!""

/Linda Andersson
 - Sala

Ord från tidigare kunder

En glädjefylld upplevelse

Vid er fotografering hos mig får ni en porträttfotograf som valt att specialisera sig på barn- & familjefotografering
i utomhusmiljö med vackert naturligt ljus. Era familjefoton får inte bara ett vackert ljus, utan ovärderliga minnen som bevaras förevigt.

Jag håller till i de vackra, omväxlande miljöerna i Sala, Västmanland. Med närhet till Västerås, Uppsala, Enköping & Stockholm. Här kan du bland annat få karg stenig miljö från Sala Silvergruva, härliga magiska skogsrum, broar, och vattenfyllda stenbrott som kuliss.

Jag är en fotograf som älskar naturen av hela mitt hjärta och det överför jag till era bilder, där naturen spelar en stor roll både för en avslappnad och rolig stund och för att få magiskt vackra bakgrunder.

Fotograferingen kommer att göras i Sala med omnejd. Det för att jag ska kunna kolla ut er fotoplats ordentligt, ha koll på ljus & miljö, så att det blir så bra som ni önskar. 

Naturen ger vacker bakgrund och mjukt fint ljus

Prisvinnande fotograf

Tilldelats pris och utmärkelser i såväl nationella som internationella tävlingar.

 • Andra plats i Svenska mästerskapen i fotografi 2022 i kategorin kreativt barnporträtt.
 • Tre finalplatser i Svenska mästerskapen i fotografi 2022.
 • Två finalplatser i Svenska mästerskapen i fotografi 2023. Två st topp 5.
 • 1 Platinum award & 4st Gold badge i European photography awards.
 • 4st Silver badge & 2 Bronze badge i WPE - International photography awards

Ta kontakt

Ska vi prata lite mer!?

Låt oss höras?

Genom att skicka kontaktformuläret godkänner jag Fotograf Susanne Gustafssons integritetspolicy.

För mig är det viktigt att vi passar för varandra, att du vet vad du kan förvänta dig och att jag vet att jag kan ge dig det du vill ha. Därför bokar vi ett telefonsamtal så att vi kan prata lite innan bokning, så jag får ställa lite frågor och kolla hur jag kan ge dig din bästa fotoupplevelse. 

Telefonsamtal och bildvisning bokas i största möjliga mån in under min arbetstid, mellan 7-16 (onsdagar 7-17) på vardagar. När det sedan gäller själva fotograferingen anpassar vi vår tid helt efter ljuset och då skiljer det ganska mycket beroende på vilket månad fotograferingen sker.

Vad händer sen?

Boka din mest sagolika fotografering någonsin! 🤩

Sugen på att göra det här för dig själv och din familj?

Skapar sagolika porträtt
För väggkonst som betyder något

Sala - Västmanland

Hitta mig

bloggartiklar

Läs

Fotograf Susanne Gustafsson