"Skulle så gärna vilja ha någon tavla på barnen, men ingen bild vi har känns direkt konstnärlig"

Du har mängder av bilder! Till och med så många att det blir övermäktigt? Men...

Du har mängder av bilder!
Till och med så många att det blir övermäktigt? Men...

Känner du att du gärna skulle vilja ha någon fin tavla att hänga på väggen, men ärligt talat känns det inte superkul att hänga upp skolfotografierna? Hej! 👋🏻 Det är okej! (och vi är fler)

Tänk om vi skulle ta och skapa några riktigt fina konstnärliga bilder? De där bilderna som har en känsla! Som verkligen känns som en tavla, ett konstverk. Med en fotografering som handlar om att förmedla historier och känslor, som blir konstnärligt vackra, får du något som sticker ut från mängden av mobilfoton.

Jag hjälper er att få de där magiskt fina bilderna att hänga på väggen! Låter det härligt?

Sagofotografering i avslappnade och vackra utomhusmiljöer

Du får tavlor som hänger på väggen, som är så mycket mer än "bara ett porträtt". Ett konstverk, som blir en naturlig del av inredningen och hemmet.

Konstnärligt

Personlig planeringen, en kundgarderob att låna ur, mysig fotografering och sist men inte minst en konstnärlig redigering.
I alla steg, får du en fotograf med hjärta och engagemang!

Engagerat

Sagolikt

En fotoupplevelse med engagemang och hjärta, från start till färdig produkt!

Med inspiration från trolsk natur, sagornas värld, kärlek, och barns fantastiska fantasi. 🌲

*Du behöver tala om att du vill göra om fotograferingen innan jag börjar redigera bilderna. Senast tre dagar efter fotograferingen.

Därför säger jag – att om det skulle vara så, att det bara inte fungerar när vi ses. Att vi inte får till några bra bilder. Då gör vi om fotograferingen, helt utan kostnad för dig! Den garantin* lämnar jag gärna, för att du inte ska hoppa över att fotografera den betydelsefulla småbarnstiden, på grund av oro.

Jag förstår, barn är barn. Plötsligt har dom inte sovit på natten, är i en sån där härlig fas... eller bara har en allmänt dålig dag. Tänk om det händer just den här dagen?! Vet du, jag tycker verkligen verkligen inte att det här är nåt som ska hindra dig från att få bilderna du vill ha. Jag menar, de är ju bara små när dom är små, (haha, ja, du fattar...?) och det kanske är just småbarnstiden du vill ha bilder från?

Fotografera småbarn – orolig för dåligt humör?

Läs -> Varför jag tycker att fotografering utomhus är så bra.

Gör din fotografering extra magisk!
Sagofotografering innebär att du får en fotografering som resulterar i konstnärliga bilder. Med min kärlek till sagor, naturen och bildbehandling utöver "det vanliga" vill jag ge alla möjlighet att få det där lilla extra! 

Du vet när du går i skogen, solen glittrar igenom träden och det bara känns helt magiskt?! Sen tar du en bild med mobilen och tänker "meh!" – vet du vad jag menar? Det är den där känslan som du har när du är där, som är så svår att fånga på bild, som jag försöker återskapa genom den sagolika redigeringen.

Sagofotografering - Något utöver det vanliga

Garanti

Det är absolut så att det är lite av en investering. Här kan ju inte jag säga om du har råd eller inte. Men jag kan säga, att jag tror att det är betydligt "dyrare" att låta bli. Framförallt när det gäller barn- & familjefotografering. För sorgen över att inte ha några fina bilder på barnen, den går liksom inte att göra något åt senare.

Jag skulle säga att det är större risk att du ångrar att det inte blev av, än att du ångrar fotograferingen ni gjorde.
Vill du gärna, men är tveksam p.g.a av detta, pratar jag gärna om hur en bra lösning skulle se ut för dig.

Investeringen – känner du att du kanske inte har råd just nu?

Om du visste hur många jag pratat med, som äntligen bokar en fotografering! Efter att ha sagt nånting i stil med just det där 👆🏻, i flera år! För det blir ju ofta just så. Vi säger "sen". Sen rullar det på... middagar ska lagas, läxor ska göras och aktiviteter ska skjutsas till. Plötsligt har det gått ett år till.

Är du helt okej med att det går några år till? Eller vill du faktiskt verkligen se till att det blir av nu? Känna hur det där dåliga samvetet, över att ni inte har några bilder, är borta. Jag finns här, just för dig!

"Ja åh, jag vill så gärna! Men det är lite mycket just nu, jag återkommer."

Jag säger det här med all kärlek och välmening! Om du tänker "sen" idag också, då kommer med stor sannolikhet minst ytterligare ett år att passera, kanske fler ändå.

Startpris Sagofotografering

 • Planeringsmöte - personlig hjälp och planering av kläder & miljö
 • Tillgång till att låna valfria kläder & rekvisita
 • Hjälp med att hitta en fin fotoplats enligt dina önskemål
 • Upp till 1h fotografering
 • Sagolik, konstnärlig redigering och retusch
 • Digitalt urvalsgalleri
 • 3 digitala bildfiler (anpassade för visning på skärm)
 • Bildvisning/beställningsmöte. Få personlig handledning vid val av era bilder till olika tavlor/album. Se produkter och ramprover på plats hos mig. Så fikar vi också. :)
  (går att ha en bildvisning online om du bor långt bort)
Sagofotografering

5 200kr

Detta är ett startpris och minsta investering vid sagofotografering. Större paket med fler antal bilder finns givetvis att välja. Vi pratar om vad som passar dig vid ett telefonsamtal.
Har du egentligen tänkt dig en enklare form av fotografering? - kika på klassisk utomhusfotografering.

Augusti

grönska

vattenlek

Tider släppta!

(ej skog)

September

grönska

äpplen

Tider släpps 17:e juni!

(ej skog)

En konstnärlig redigering med känsla för detaljer – tar dina fotografier från bra till konstverk som sticker ut från mängden och förtjänar en plats på väggen. Det ger en sagolik känsla där allt skapar en harmonisk helhet.

Före/Efter –  konstnärlig, sagolik redigering

Otroligt trevligt och proffesionellt bemötande. Med stort engagemang tog Susanne foton av familjen ute i naturen trots höstväder och mygg. Upplevelsen var fantastiskt och vi hade superkul! Vi kommer gärna tillbaka för fler fotografier i framtiden. Rekommenderas varmt! 🙏😊❤️."

/Elin & Niklas Ekstarnd
 - Västerås

...När vi sedan fick se våra bilder var det en ännu mera wow-känsla! Helt underbara bilder. Så otroligt nöjd med resultatet!"

/Sofia Gehlin
- Sala

En helt magisk stund fick vi med familjen när vi blev fotograferade av Susanne!... Jag blev så rörd när jag såg bilderna. Hon hade lyckats fånga våra personligheter på ett väldigt bra sätt."

/Rebecca Benjaminsson
- Hallstahammar

Vi är jättenöjda med de vackra familjebilderna och porträttbilderna som Susanne både fotograferat och redigerat med omsorg. En fotograf med sinne för färg, form och detaljer, och som inte lämnar något åt slumpen. Också mycket trevlig att ha att göra med. Vi ville ha något annat än en familjebild i en tråkig studio och är såå nöjda med att vi hittade till Susanne. Kan varmt rekommendera henne!"

/Ingrid Hägermark
-- Västerås

Otroligt ödmjuk och proffsig fotograf som skapat våra fantastiska bilder! Supernöjda!"

/My Tengelsen
 - Enköping

Vi är så nöjda med fotograf Susanne. Vi fick ett professionellt bemötande och hade en jättebra fotosession."

/Anna Johansson
 - Vendelsö

Vi var oroliga för att barnen inte skulle orka fotograferas så sent på kvällen men de tyckte sessionen med Susanne var båda rolig och mysig och höll sig på bra humör hela tiden. De bilder vi sett hittills är fantastiskt fina och vi är så nöjda både med de kläder och färger vi fått hjälp att välja ut och den fantastiska rekvisitan som Susanne fixade fram enligt vårt koncept."

/Ingrid Nyman
 - Linköping

Susanne är oerhört proffsig, trevlig och noggrann... väl värt det. Jag känner att jag valde helt rätt fotograf!"

/Jenny Grönfjord
- Sala

Vi är jättenöjda med de vackra familjebilderna och porträttbilderna som Susanne både fotograferat och redigerat med omsorg. En fotograf med sinne för färg, form och detaljer, och som inte lämnar något åt slumpen. Också mycket trevlig att ha att göra med.

Vi ville ha något annat än en familjebild i en tråkig studio och är såå nöjda med att vi hittade till Susanne. Kan varmt rekommendera henne!"

/Ingrid Hägermark
 - Västerås

Vi blev så bra bemötta och barnen kunde verkligen slappna av i Susannes sällskap. Bilderna är helt underbara. 🤩"

/Veronica Thunman
- Knivsta

Vi blev så bra bemötta och barnen kunde verkligen slappna av i Susannes sällskap.

Bilderna är helt underbara. 🤩"

/Veronica Thunman
 - Knivsta

Susanne är oerhört proffsig, trevlig och noggrann... väl värt det. Jag känner att jag valde helt rätt fotograf!"

/Jenny Grönfjord
- Sala

En helt magisk stund fick vi med familjen när vi blev fotograferade av Susanne!... Jag blev så rörd när jag såg bilderna. Hon hade lyckats fånga våra personligheter på ett väldigt bra sätt."

/Rebecca Benjaminsson
- Hallstahammar

jag var pirrig och lite nervös... Men det var en fantastiskt rolig och annorlunda gravidfotografering!

En stolt blivande mamma!""

/Linda Andersson
 - Sala

Det här säger tidigare kunder:

Mitt arbete präglas av en avslappnad, personlig och mysig känsla i dina bilder. Jag poserar er gärna, men tycker att det måste finnas utrymme för att få röra sig och prata, vara sig själv helt enkelt. Vilket resulterar i konstnärliga bilder, som känns genuina och personliga.

Det här är sin sagofotografering:

Vid er fotografering hos mig får ni en porträttfotograf som är specialiserad på fotografering i utomhusmiljö. Vi träffas i de vackra natursköna omgivningarna runt Sala, vilket ger era bilder vacker bakgrund och mjukt fint ljus.

 • Ett förberedande möte med personlig planering för din fotografering. 
 • Tillgång till att låna valfria kläder ur min kundgarderob. 
 • En mysig fotografering i naturen (45-90 minuter). 
 • Konstnärlig redigering och retusch.  (Jag tar bort störande element och "målar" fram ljus och skuggor för en konstnärlig känsla).
 • Bildvisning/beställningsmöte med fika, där ni kan se produkter och jag kan hjälpa er att visualisera er konst.
 • Dina bilder i digitalt format - anpassat för visning på skärm.

Det här ingår alltid i din sagolika fotografering:

Välj till:

 • Album - tryckt med högsta fotokvalitet på fine art papper. Albumen är av typen "Layflat", utan skarvar mellan sidorna, så att bilden ligger helt jämnt och platt över hela uppslaget när man öppnar albumet. 
  (Finns i två alternativ standard & lyx - med laminerade sidor)
 • Inramade tavlor - print på papper av högsta kvalitet, välj ram och få din bild inramad för hand på ramverkstad. Tavlan lamineras och monteras utan glas, vilket ger ett mer konstnärligt och proffsigt uttryck, dessutom aldrig något blänk. Tavlan är klar att hänga upp när du får hem den!
 • Fine art print - när du vill köpa egen ram och rama in själv.
 • Trätavlor - dina bilder på rustika vackra tavlor i trä, skapade för hand hos min leverantör. 🖤
 • Extra - Sagolika effekter (digital illustration) 2900kr/bild.
 • Köp dina digitala bilder även i högupplöst format.
Till mitt sortiment av produkter har jag valt ut de bästa tillverkarna jag hittat! Högkvalitativa prints, och inramade tavlor och album som görs för hand.
Riktiga hantverk alltså. De är magiskt fina!

Vacker natur

Jag håller till i de vackra, omväxlande miljöerna i Sala, Västmanland. Med närhet till bland annat Västerås, Uppsala, Enköping & Stockholm. Här kan du t.ex få karg stenig miljö från Sala Silvergruva, härliga magiska skogsrum, broar, och vattenfyllda stenbrott som kuliss.

Jag är en fotograf som älskar naturen av hela mitt hjärta och det överför jag till era bilder, där naturen spelar en stor roll både för en avslappnad och rolig stund och för att få magiskt vackra bakgrunder.

Fotograferingen kommer att göras i Sala med omnejd. Det för att jag ska kunna kolla ut er fotoplats ordentligt, ha full koll på ljus & miljö, så att allting blir så bra som ni önskar. 

mjukt fint ljus

Prisvinnande fotograf

Jag är stolt över att ha tilldelats pris och utmärkelser i såväl nationella som internationella tävlingar.

 • Andra plats i Svenska mästerskapen i fotografi 2022 i kategorin kreativt barnporträtt.
 • Tre finalplatser i Svenska mästerskapen i fotografi 2022.
 • Två finalplatser i Svenska mästerskapen i fotografi 2023. Två st topp 5.
 • 1 Platinum award & 4st Gold badge i European photography awards.
 • 4st Silver badge & 2 Bronze badge i WPE - International photography awards

Jag tävlar i fotografi - för att det puschar mig att prova nya saker och utvecklas. Det är otroligt lärorikt, spännande och det inspirerar mig!

Självklart är det också fint, att ibland få ett kvitto, på att jag gör något bra och att mitt arbete håller hög kvalitet. :) Då vet jag också, att det jag levererar till dig, är av hög kvalitet.

Ska vi prata lite mer!?

Låt oss höras?

Genom att skicka kontaktformuläret godkänner jag Fotograf Susanne Gustafssons integritetspolicy.

Jag skickar mer information till dig på mejlen. Där får du se exakt vilka paket som finns, och även vad de olika produkterna kostar. När du bestämt att du vill boka, och vilket paket, hittar vi ett datum som passar. Därefter bokar vi in ett planeringmöte (digitalt eller hos mig) där vi pratar igenom färger, kläder och allt sånt där. ☺️

Telefonsamtal och bildvisning bokas i största möjliga mån in under min arbetstid, mellan 7-16 på vardagar. När det sedan gäller själva fotograferingen anpassar vi vår tid helt efter ljuset och då skiljer det ganska mycket beroende på vilket månad fotograferingen sker.

Vad händer sen?

Skapar sagolika porträtt
För väggkonst som betyder något

Sala - Västmanland

Hitta mig

bloggartiklar

Läs

Fotograf Susanne Gustafsson