familj med mamma, pappa och tre pojkar, klädda i kläder i grön & blå färgskala.

5 anledningar att göra er familjefotografering utomhus

Därför är det en fördel att göra er familjefotografering utomhus – Min lista!

Många vill ha fina fotografier på familjen. Men känner sig inte bekväma med att stå stilla i en studio. Eller tycker inte att den typen av familjefotografering passar just dom, deras känsla, deras hem. Vilket gör att det kan kännas lite som ett tråkigt “måste” istället för en mysig stund med familjen.

Det går såå bra att få fantastiska bilder tagna ute i naturen. Och jag vill dela med mig av de 5 största fördelarna med att göra en familjefotografering utomhus.

Förhoppningsvis inser du att det finns fler sätt att göra en familjefotografering och kanske är det just fotografering utomhus som ger er en fin familjestund som inte bara resulterar i bilder utan i fina minnen.

familjefotografering utomhus
Foto: Susanne Gustafsson

Familjefotografering utomhus – därför blir det så bra

  • Avslappnat och roligt – En familjefotografering utomhus blir automatiskt mer avslappnad. Ni kan röra er mer, se er omkring och upptäcka. Inte känna att ni ska stå mer eller mindre stilla och posera under hela tiden.
  • Naturen – ja men alltså, naturen i sig är ju en himla bra anledning! Om ni, som jag, älskar vår vackra svenska natur så finns det väl ingen bättre bakgrund?!
  • Kan ge olika känslor – japp, en utomhusfotografering kan ju bjuda på så många olika, inte bara färger, utan känslor och stämningar, beroende på vilken miljö man väljer.
  • En härligt utflykt – Att vara ute i naturen tillsammans (oavsett om man har en tokig människa med kamera springer runt en 😂) kan verkligen ge känslan av att ni är på en härlig utflykt. Ni gör något kul tillsammans som familj och det blir mer än “bara” en fotografering.

    Om ni fotograferas i en annan stad än där ni bor kan ni se det som en kort minisemester. Se till att planera så att det inte blir stressigt bara, utan tillåt er verkligen att ha den här stunden tillsammans. Kanske kan ni titta ut någonstans att stanna på vägen dit/hem. Eller passa på att övernatta någonstans för att förstärka känslan av en mysig familjetripp?
  • Mysiga minnen – Allt det här ovanför är då det som jag tycker hjälper till att göra så att tavlorna och albumen ni sen kommer ha hemma, inte bara är fina att se på, utan väcker mysiga minnen till liv. 🥰

Några extra tips att tänka på vid utomhusfotografering:

På sommaren går solen ner seeent. Därav blir tiden för fotograferingen sent, eftersom det inte blir bra att fotograferas i starkt solljus. För familjer med små barn, som kanske inte orkar vara vakna till 21 på kvällen, kan det därför vara bra att boka fotografering på våren, sensommaren, eller hösten.

Skogen är en FANTASTISKT VACKER kuliss! Men den är också lite extra full av mygg på sommaren. 😂 Så för fotografering med skogen som bakgrund skulle jag rekommendera fotografering mellan september-april.

Vill du ha nära till parkeringen eller är du beredd att gå en bit? Det finns många fantastiska miljöer som ligger en bit in i skog/ på vandringsleder. Berätta gärna för din fotograf om du är beredd att gå en bit. 😉 En naturälskande fotograf kommer jubla av glädje!

12/10/22

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *