gravidfotografering under ett träd

Fotograf Västerås

Söker du Fotograf i Västerås?

Jag är porträttfotograf baserad i Sala, ca 4 mil norr om Västerås.
Här är en underbar fotografering jag gjorde i Västerås en vår, när Magnolian blommade som vackrast.

Gravid kvinna i rosa gravidklänning och en man i ljusa kläder, med ryggen mot fotografen, som håller armen under hennes mage.

Magisk, magnifik magnolia. 😄 Med ett lika magnifikt och ståtligt par. 🤩

Foto: Susanne Gustafsson

Går du i tankarna att äntligen göra den där fotograferingen – och söker efter en fotograf i Västerås?

Vad himla roligt! 😍 En fotografering är alltid en investering som jag är säker på att du inte kommer ångra. Värdefulla minnen, av värdefulla stunder, det bara ökar i värde med åren.

Men ja, du söker en fotograf i eller i närheten av Västerås? Jag håller till i Sala, ca 4 mil därifrån. I fantastiska miljöer och lugn och skön atmosfär. Perfekt för en fotografering ute i naturen, där ju fokus ska vara på er. Inte bara i fotografierna, utan i stunden, att ni får en lugn och mysig stund helt enkelt.

Jag brukar oftast säga att all fotografering med mig görs i just Sala (återkommer om varför lite längre ner 👇🏻). Men ibland gör jag ju såklart undantag, och jag har inga makalösa magnoliaträd hemma i Sala tyvärr. Det här vackra trädet i Västerås hade jag däremot spanat in ett tag. 😄 (Som man ju gör som fotograf… spanar på platser, planerar och funderar mest hela tiden).

Så när jag fick in en förfrågan om en gravidfotografering på våren, från en som dessutom hade ganska lång sträcka att åka till mig, så tänkte jag att det var ett perfekt tillfälle. Att erbjuda en fotografering i just Västerås och med det här magnifika Mognoliaträdet, så kunde vi mötas upp där. 🤩

Fotograf Västerås – gravidfotografering

Gravid kvinna i rosa gravidklänning och en man i ljusa kläder som håller armen under hennes mage. Vid en gravidfotografering under ett magnoliaträd i Västerås.
Foto: Susanne Gustafsson

Platsen är viktig för slutresultatet

Så till det här… varför fotograferar jag inte alltid på olika platser i olika städer? Varför främst Sala som utgångspunkt egentligen?

Jo men det är såhär, jag gör en konstnärlig fotografering för dig, inte bara direkt dokumentär. Och för att kunna skapa den typen av bilder är det jättenoga att jag har koll på omgivning, miljö och ljus inför en fotografering

Inget lämnas åt slumpen! Jag tittar på hur det ser ut rent estetiskt, var solen står i förhållande till bakgrunden, och sist men inte minst att det är ett bra ljus rent fotomässigt. För att kunna leverera den typen av magiska bilder du förtjänar, till alla som bokar mig, behöver jag hålla mig till platser som jag kan ha den kollen på.

Det innebär att jag väljer platsen för fotografering. Du får komma med önskemål om vilken typ av miljö du skulle vilja ha, sen slipper du stressen över att själv försöka hitta en plats som du tror skulle funka bra. Det jobbet gör jag. ☺️

Gravid kvinna i profil med beige gravidklänning. Hennes man, också i beige kläder, håller hennes hand. Solen strålar i bakgrunden i Vasaparken i Västerås .
Foto: Susanne Gustafsson

En fotografering med engagemang bakom varje del.

För att kunna säkerställa en bra kvalitet så väljer jag i första hand platser i Sala, som jag har nära till och kan åka förbi och reka en sista gång en-två dagar innan vår fotografering. Om fotograferingen bokades för flera månader sedan och vi gjorde en uppskattning av vilken tid ljuset skulle vara bäst så behöver jag dubbelkolla att det verkligen är den bästa tiden för just den platsen.

Det är nämligen så, att en timmes skillnad, kan vara en enorm skillnad i hur känslan och ljuset blir i era bilder.

Jag behöver också kolla att inget oväntat har hänt som gör att det kanske inte alls går att fotografera där. Jag har bland annat varit med om att en blomsteräng klipptes ner ett par dagar innan en planerad fotografering. 😰😂 Det hade varit jobbigt att upptäcka det när vi kom och skulle fotografera. Som tur var hann jag ju upptäcka det och planera om till ny plats.

Ett par i beige gravidklänning och beige kläder håller om varandra under en gravidfotografering i Vasaparken i Västerås.
Foto: Susanne Gustafsson

Så vill du ta den lilla utflykten som är från Västerås till Sala, för att kunna slappna av och vara trygg i att få fina bilder? Då är du så varmt välkommen att höra av dig, så får vi prata om vad det är du vill ha för bilder.

10/09/22

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *