Gravidfotografering av ett par under ett blommande magnoliaträd i Vasaparken i Västerås.

Fotografering i Västerås

En fotografering under ett blommande magnoliaträd i Västerås.

På våren bjöd det här magnifika magnoliaträdet i Vasaparken i Västerås in till en underbar miljö för den här gravidfotograferingen!

Gravid kvinna i rosa gravidklänning och en man i ljusa kläder, med ryggen mot fotografen, som håller armen under hennes mage. Vid en gravidfotografering under ett magnoliaträd i Västerås.

Magisk, magnifik magnolia. 😄 Med ett lika magnifikt och ståtligt par. 🤩

Foto: Susanne Gustafsson

Jag brukar säga att all fotografering med mig görs i Sala (återkommer om varför lite längre ner 👇🏻). Men jag har inga makalösa magnoliaträd hemma i Sala tyvärr. Och det här trädet i Västerås hade jag liksom spanat in ett tag 😄 (som man ju gör som fotograf… spanar på platser, planerar och funderar mest hela tiden).

Så när jag fick in en förfrågan om en gravidfotografering på våren, från en som dessutom hade ganska lång sträcka att åka till mig, så tänkte jag att det var ett perfekt tillfälle att erbjuda en fotografering i just Västerås och med det här magnifika Mognoliaträdet. 🤩

Gravid kvinna i rosa gravidklänning och en man i ljusa kläder som håller armen under hennes mage. Vid en gravidfotografering under ett magnoliaträd i Västerås.
Foto: Susanne Gustafsson

Platsen är viktig för slutresultatet

Så till det här… varför fotograferar jag inte alltid på olika platser i olika städer, varför bara Sala som utgångspunkt egentligen?
Jo men det är såhär, jag gör ju en konstnärlig fotografering för dig, inte bara direkt dokumentär. Och för att kunna skapa den typen av bilder är det jättenoga att jag har koll på omgivning, miljö och ljus inför en gravidfotografering eller sagofotografering.

Inget lämnas åt slumpen! Utan jag tittar på hur det ser ut rent estetiskt, var solen står i förhållande till bakgrunden, och sist men inte minst att det är ett bra ljus rent fotomässigt. För att kunna leverera den typen av magiska bilder du förtjänar, till alla som bokar mig, behöver jag hålla mig till platser som jag kan ha den kollen på.

Det innebär att det alltid är jag som väljer platsen för fotografering. Du får komma med önskemål om vilken typ av miljö du skulle vilja ha, sen slipper du stressen över att själv försöka hitta en plats som du tror skulle funka bra.

Gravid kvinna i profil med beige gravidklänning. Hennes man, också i beige kläder, håller hennes hand. Solen strålar i bakgrunden i Vasaparken i Västerås .
Foto: Susanne Gustafsson

En fotografering i mitt hemområde innebär större säkerhet och bättre kvalitet.

För att kunna säkerställa en bra kvalitet så väljer jag i första hand platser i Sala, som jag har nära till och kan åka förbi och reka en sista gång en-två dagar innan vår fotografering. Om fotograferingen bokades för flera månader sedan och vi gjorde en uppskattning av vilken tid ljuset skulle vara bäst så behöver jag dubbelkolla att det verkligen är den bästa tiden för just den platsen.

Jag behöver också kolla att inget oväntat har hänt som gör att det kanske inte alls går att fotografera där. Jag har bland annat varit med om att en blomsteräng klipptes ner ett par dagar innan en planerad fotografering. 😰😂 Det hade varit jobbigt att upptäcka det när vi kom och skulle fotografera.

Ett par i beige gravidklänning och beige kläder håller om varandra under en gravidfotografering i Vasaparken i Västerås.
Foto: Susanne Gustafsson

Vill du läsa mer om en fotografering hos mig kan du läsa här om gravidfotografering, eller här om sagolika porträtt. 😍

/Susanne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *