familj äter mat utomhus på vintern

5 utomhusaktiviteter att göra i vinter

Roliga familjeaktiviteter utomhus.

Här i Sala kommer och går snön och kylan i vinter. Har du svårt att veta vad du ska hitta på att göra med barnen nu i januari & februari, som inte bara är att ta med pulkan till pulkabacken? ☺️

Här kommer en lista med tips på fem utomhusaktiviteter att göra i vinter, för en lite roligare, mysigare vardag.

Picknick någonstans ni aldrig varit förut!

Gör iordning varm choklad och mackor eller bullar. Packa med sittunderlag och filt, klä er varmt. Nu sätter ni er i bilen, på cykeln eller tar en promenad. Ge er iväg åt något annat än erat “vanliga håll”. Ta en upptäcktsfärd och stanna någonstans där ni inte varit förut.

En dag på sjön!

För mig finns det få saker som slår att vara mitt ute på sjön på vintern! 😃 Här i Sala har isen varit riktigt fin i ett par veckor, men var noga med säkerheten och kolla alltid upp hur isen är innan ni ger er ut!

Ta med en liten bärbar grill och grilla korv. Eller en termos med hett vatten och några stycken såna “koppar” med pasta som bara behöver hett vatten så har ni färdig varm mat. Att kunna gå, åka skridskor eller skidor mitt ute på öppen sjö och se naturen från det hållet ger en härlig känsla, och sååå vackert är det!

Ta en tur i ett skidspår!

Har du tillräckligt stora barn för det så ta en tur på längdskidor. Har ni inte egna skidor kanske ni kan låna på en fritidsbank.

Åk skridskor på kvällen!

Även de dagar när isen på sjön inte varit säker, så har de spolade isarna varit fina. Har ni någonstans där det finns en spolad is med möjlighet att tända belysning på kvällen så är det lite extra mysigt att ta sig ut när mörkret lagt sig och åka skridskor i lampornas sken.

Ät lunch ute! (inte på restaurang alltså)

Åk ut till någon fin iordningställd grillplats och fixa lunch i naturen. Glöm inte att ta med något att tända elden med. 😉 Prova gärna något annat än korv med bröd. Tar du med en panna eller kastrull som kan stå på galler över öppen eld finns det i princip inga begränsningar!

Utomhusaktiviteter att göra i vinter – extra tips!

Freja inflikar ett extra tips…

Kasta snöbollar på mamma. “Det är verkligen suuuperroligt!” 😂 Mamman vill då säga att det kanske är bäst att göra i närheten av hemmet, med risk för att det kommer snö innanför kläderna. Avsluta med att gå in, byt om till mjukiskläder och sätt er i soffan och titta på film!

Bland utomhusaktiviteter att göra på vintern kan att tända en eld och sitta runt vara bland det mysigaste jag vet.

bacon steks över öppen eld
För att göra det enkelt hade vi förberett med att hacka lök och bacon, och koka pastan, hemma.
carbonara lagas över öppen eld
Med en stekpanna eller gryta som klarar värmen från öppen eld finns få begränsningar på vad ni kan laga för mat utomhus.
utomhusaktiviteter att göra i vinter – familj äter mat utomhus på vintern

Se till att pricka av och gör de här utomhusaktiviteterna nu i vinter. Lämna gärna en kommentar här, eller tagga mig på sociala medier när ni haft en särskilt härlig dag med någon av de här aktiviteterna! 😃

03/01/22

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *