Varför göra en gravidfotografering?

Det här med gravidfoto, är det något du funderat på men känner dig ändå lite tveksam?
Kan du verkligen bli så bra på bild att du vill ha såna bilder av dig själv? Är det värt det, är du värd det?

Ja, jag fattar verkligen att det inte bara är nåt man gör på impuls för att det ser kul ut. Men det ÄR väldigt kul! 😉
Och om det är värt det är ju ett beslut som bara du kan ta.

Själv gjorde jag ingen sån här fotografering någon av mina graviditeter… så vem är jag att komma och säga att du borde gör det?! 😂 När jag var gravid tror jag inte ens att jag blivit uppmärksammad på den här typen av fotografering… det fanns liksom inte ens i min tanke. Men såhär i efterhand, är det klart att jag tänker att det hade varit jäkligt häftigt att kunna visa så fina bilder till barnen, “där är du i mammas mage”. Men det är ju en sak som inte är så lätt att ångra såhär i efterhand. En annan har bara otaliga av dessa spegelselfies, och dom är ju inte så charmiga att man vill ha dom som väggkonst precis. 🙈😂

Foto: Susanne Gustafsson

“jag var pirrig och lite nervös… Men det var en fantastiskt rolig och annorlunda gravidfotografering! En stolt blivande mamma!”

/Linda


Vad kan du förvänta dig av din gravidfotografering?

Men hur är det då att fotograferas av mig? Jo min förhoppning är att det ska vara en himla rolig upplevelse! 😃 Det ska liksom inte bara bli fina bilder, utan det ska bli en oförglömlig sak som du gjorde för dig själv!

Jag vet hur det är att känna sig svullen, ha fruktansvärt ont av foglossning, beroende av vilken gravidvecka du är i… inte kunna knyta skor, ja men allt det där. Vissa älskar graviditeten och känner sig fantastiska, andra… not so much. Jag var det sistnämnda. Men det är ju synd att det ska påverka hur vi bevarar den tiden, för hur det än är, så leder den ju fram till det mest fantastiska man kan tänka sig! Och du är stark, grym och fantastisk! Oavsett hur du mår och hur du känner för din kropp och förändringarna den går igenom. Och visst är det fint att kunna visa våra barn fina bilder av när dom låg där i mammas mage. För mäktigt och maffigt det är det ju! Oavsett hur vi känner oss just då.

Jag vill alltså skämma bort dig en dag! Ge dig en stund, på en dag, när du förhoppningsvis bara får koppla bort bekymmer och känna dig som världens mäktigaste! Jag kommer ha med en liten present till din gravidfotografering, jag kommer överösa dig med komplimanger, hjälpa dig med hur du ska stå och var du ska titta för att få magiska gravidfoton! Jag kommer prata och skratta med dig som att du var en kompis och du kommer att gå hem därifrån med en bubblande känsla i magen och ett leende på läpparna.

Foto: Susanne Gustafsson

Okej, så… gravidfotografering, vilken vecka ska det göras i då?

Jo då rekommenderar jag att vi fotar nånstans mellan gravidvecka 28 & 34. Då är magen oftast tydlig och rund, innan den sjunker ner de sista veckorna innan BF. Eftersom att du vill vara säker på att få en tid, hinna prova klänning och tillsammans med mig planera för vilken miljö du vill ha som kuliss, så bör du höra av dig när du är i andra trimestern.

Ja just det… för en vacker klänning för dina gravidfoton behöver du inte ha själv. Jag har några ooootroligt vackra gravidklänningar som du får låna helt utan kostnad när du bokar en gravidfotografering. Dom är designade speciellt för fotografer, har fin form och struktur, och massa tyg som gör bilderna extra maffiga!!! 🤩 Även fast jag är färdig med det nu, är det nästan så jag vill vara gravid igen bara för att få ha en av dom där klänningarna. Dom är maaagiska!!! Men som jag sa till Linda, som är med på dom här bilderna, “dom är gjorda för fotografering, inte för att kunna gå i” 😂.

Foto: Susanne Gustafsson

Vill du VERKLIGEN känna dig som en gudinna för dagen?

Ja men då kan du dessutom, direkt via mig, boka in hårstyling och smink inför din fotografering. Då kan vi snacka om en dag som får dig att känna dig bortskämt och ompysslad utan dess like!! Och för bilder som ska hänga med i generationer framöver, kanske det inte är så dumt att för en dag få vara riktigt ompysslad. 😍


Ja, det var lite om vad du kan förvänta dig av en gravidfotografering hos mig. ☺️
Har du funderat klart så hör av dig direkt så börjar vi planera din drömbilder!

Må gott och ta hand om dig!
/Susanne

22/02/22

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *