Sagofotografering i Sala, Västmanland. Skogsdrottning med krona av eget hår.

Skapandet av ett sagofoto med barn

Planering av sagofoto!

När det väl finns en idé om vilket tema och känsla så börjar tankarna kring kläder och rekvisita. I den här fotografering ville jag att hon skulle kännas som ett med naturen, att hon verkligen hörde hemma där, därför valde jag en klänning åt det gröna hållet, som i den gröna bakgrunden blir väldigt harmonisk. Förutom en riktigt maffig frisyr kände jag inte att mer rekvisita behövdes.

Val av kläder till en sagofotografering

Vid en sagofotografering gör kläderna en stor del av bilden. Vill man ha en långklänning på barn fungerar ofta vuxenkläder väldigt bra! Det kan kännas lite lustigt när barnet först tar på sig den. Men med några enkla hjälpmedel löser det sig ofta bra. Här har jag dragit ihop klänningens axelband med klämma och hårsnodd. Längden på klänningen justerar jag med hjälp av ett skärp, som jag liksom viker in klänningen under.

Så går en fotografering till.

På plats för fotograferingen kommer jag att hjälpa till att posera. (Till skillnad från en familjefotografering där löst och ledigt är ledorden. 😊) Om barnet gillar att fantisera tänker vi oss gärna den värld vi försöker skapa. “Du är alla djurens och växternas drottning, sträck på dig och känn hur stolt du är.”

Tänk att få känna sig så stark och vacker… 😍

Foto: Susanne Gustafsson
Sagofotografering i Sala, skogens drottning sittandes på en sten i skogen.
Foto: Susanne Gustafsson
Sagofotografering i Sala, Västmanland. Skogsdrottning med krona av eget hår.
Foto: Susanne Gustafsson

Och du… du kan vilja göra en sagofotografering utan någon som helst idé. Jag har massor. 😄

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *