Varför bör du göra en studentfotografering?

Studentfotografering


Så, här är varför jag rekommenderar att göra en studentfotografering

Alla personer har olika tider i livet som man ser som de roligaste, viktigaste, bästa… För mig var gymnasiet absolut en av de tiderna! De jag omgav mig med på gymnasiet var en så stor del av mitt liv, vi utvecklades och växte upp till unga vuxna tillsammans, och där och då tror jag vi såg varandra lite som en extra familj.

Även fast vi inte umgås längre kommer jag alltid att se tillbaka på studenttiden med massor av värme, kärlek och glädje! Enda problemet är… att jag inte har något att faktiskt SE tillbaka på. Inga bilder på oss under vårt studentfirande, inga bilder med studentmössor på. Inte ens en bild på mig själv i studentmössa, som visar att den dagens ens funnits. 😂
Lite sorgligt är det faktiskt.

Studentfotografering - Ung kvinna sittandes i skogen med ett glas champagne. Iklädd studenthatt och vit klänning.
Foto: Susanne Gustafsson Smycken från Smycka Sala

Se till att få bilderna som andra tar

Nu är det ju i och för sig lite annorlunda idag. Jag är tydligen så gammal att jag får säga att vi inte hade den typen av mobiltelefoner som man har idag, och att ta kort och selfies i tid och otid inte var ett fenomen. 😜 Men nej, jag tror ärligt talat inte att min student finns förevigad.

De andra i min familj har aldrig varit dom som håller i en kamera, ens vid speciella tillfällen. Till och med under familjesemestrarna när jag var liten, var det jag som fotograferade och såg till att minnen bevarades. Och det är väl så, att även om det skulle finnas några bilder nånstans, så är de inte i min ägo. Kanske ligger det några studentfoton på mig på någons dator, kanske sitter det i någon annans fotoalbum.

Så är det något mer tips jag vill ge. Be gärna dina vänner och släktingar att skicka bilderna till dig, direkt efter studentdagen, så att det blir gjort. ☺️

Studentfotografering i naturen
Foto: Susanne Gustafsson

Ska vi fånga känsla och lyckan?

Hade jag fått göra om hade ha absolut gått tillbaka och gjort en studentfotografering. För att få fina bilder som var mina att behålla. Både själv, men jag hade verkligen älskat att ha något fint studentfoto tillsammans med mina vänner från gymnasiet!

Sen så är ju jag inte den som tycker att det ska vara ett uppställt studentporträtt med påklistrat leende.

Nej men tänk om vi kunde fånga det där skrattet vänner emellan. Fånga glädjen av att få ha sin studentmössa på sig och kasta den högt upp i luften med att glädjetjut! Fånga allt det där som studenttiden betytt i ett leende som når ända till ett par glimrande ögon!

För om 10, 20 & 30 år, när livet ser helt annorlunda ut, då kan det betyda så mycket, att ha dom där bilderna, som hjälper till att väcka varma, fina minnen till liv.

Studentfotografering med kompisen
Foto: Susanne Gustafsson

Sist men inte minst – ett stort grattis till alla er som tar studenten i år!!

01/04/22

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *