Varför bör man göra en studentfotografering?

Jag tror inte att det finns en enda bild av mig med studentmössa på…
Inte en enda bild från mitt studentfirande där jag är omgiven av dom vänner som betydde så mycket för mig under de tre åren på gymnasiet.


Alla personer har kanske olika tider i livet som man ser som den roligaste, viktigaste, bästa… men för mig var gymnasiet den tiden! För första gången i mitt liv så utvecklades jag MED mina vänner, istället för att försöka utveckla mig själv till att passa in bland andra. De jag omgav mig med på gymnasiet var en så stor del av min liv, vi utvecklades och växte upp till unga vuxna tillsammans, och där och då tror jag vi såg varandra lite som en extra familj.

Även fast vi inte umgås längre kommer jag alltid att se tillbaka på studenttiden med sån värme, kärlek och glädje! Enda problemet är… att jag inte har något att faktiskt SE tillbaka på. Inga bilder på oss under vårt studentfirande, inga bilder med studentmössor på. Inte ens en bild på mig själv i studentmössa, som visar att den dagens ens funnits. 😂

Foto: Susanne Gustafsson Smycken från Smycka Sala

Nu är det ju i och för sig annorlunda idag. Jag är tydligen så gammal att jag får säga att vi inte hade den typen av mobiltelefoner som man har idag, och att ta kort och selfies i tid och otid inte var ett fenomen. 😜 Men nej, jag tror ärligt talat inte att min student finns förevigad.

De andra i min familj har aldrig varit dom som håller i en kamera, ens vid speciella tillfällen. Till och med under familjesemestrarna när jag var liten, var det jag som fotograferade och såg till att minnen bevarades. Och det är väl så, att även om det skulle finnas några bilder nånstans, så är de inte i min ägo. Kanske ligger det några studentfoton på mig på någons dator, kanske sitter det i någon annans fotoalbum.


Foto: Susanne Gustafsson

Jag kan säga att jag hade gjort vad som helst för att gå tillbaka och göra en studentfotografering, för att få fina bilder som var mina att behålla. Både själv, men jag hade verkligen älskat att ha något fint studentfoto tillsammans med mina vänner från gymnasiet!

Sen så är ju jag inte den som tycker att det ska vara ett uppställt studentporträtt med påklistrat leende.

Nej men tänk om vi kunde fånga det där skrattet vänner emellan. Fånga glädjen av att få ha sin studentmössa på sig och kasta den högt upp i luften med att glädjetjut! Fånga allt det där som studenttiden betytt i ett leende som når ända till ett par glimrande ögon!

För om 10, 20 & 30 år, när livet ser helt annorlunda ut, då kan det betyda så mycket, att ha dom där bilderna, som hjälper till att väcka varma, fina minnen till liv.

Foto: Susanne Gustafsson

Grattis till alla er som tar studenten i år!!
/Susanne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *