Utflykt med barn

En mysig utflykt med barn till en alpackagård i Västmanland!

Du vet hur det ofta är sådär att det man har nära inpå husknuten, är det man själv aldrig provat, sett eller upplevt? Så var det för oss med alpackagården Norrängens Alpacka. Som ligger bokstavligen 10 minuter hemifrån oss! Men i år kom vi iväg och det visade sig vara en väldigt mysig och bra utflykt att göra med barnen! Så jag tänkte att jag ska tipsa om det och berätta lite mer.

Foto: Susanne Gustafsson

Vi är väldigt hemmakära i våran familj och är inte ute och reser speciellt mycket, varken på semestern eller annars. Små utflykter i närområdet passar oss perfekt! Ändå var det här första gången vi var till alpackagården, som i princip ligger ett stenkast från oss.

Det finns olika upplevelser att boka på gården, och även boende. Vi valde att boka in att få ta en promenad med alpackor i skogen. Vår minsting är 3,5 år och van att gå i skogen, det gick bra för honom att gå, även om det blev lite gnäll på slutet över trötta ben. 😬

Träffa och mata alpackor

Den här lilla utflykten började med en presentation av alpackagården och sen fick vi gå in i de olika hagarna och träffa alpackorna och mata dom direkt ur våra händer. Barnen tyckte att det här var hur häftigt och mysigt som helst!

“den nafsar på min hand” sa Gabriel. Och visst var dom väldigt måna om att få i sig varje smula av maten. 😂 Men jag måste säga att jag blev väldigt positivt överraskad över hur himla lugna och snälla dom här djuren var.

Foto: Susanne Gustafsson
utflykt med barn - Alpackagård
Foto: Susanne Gustafsson

En utflykt med mysig atmosfär och annorlunda upplevelser, värd ett besök!

Det var inte bara att få mata alpackorna och gå med dom i skogen som gjorde den här lilla utflykten så mysig och perfekt att göra med barn. Hela gården har liksom en supermysig och gedigen atmosfär (för en som älskar naturen och lantlig charm!) och personalen och Paul, som äger gården, är så himla trevliga! Det personliga och gemytliga är en minst lika stor del till att den här dagen kändes så himla mysig! Efter promenaden blev vi dessutom bjudna på fika i puben. 🤩

I det stora hela var det verkligen en lyckad och mysig utflykt med barnen som vi kommer minnas med glädje. Perfekt för barnfamiljer som tycker om att vistas i naturen!

Vill du läsa mer om mina sagolika fotograferingar, som också är en mysig upplevelse för barnfamiljer kan du göra det här.

/Susanne

05/08/22

  1. […] Norrängens Alpacka – läs om vårat besök här […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *